HTML Elementi

HTML Elementi so opredeljeni z začetno oznako, nekaj vsebine in zaključimo s končno oznako. Preden začnemo z opisi elementov moramo definirati še dve pomembni oznaki, to sta heading in body, tudi style še pride, ampak ta je za CSS. Če bomo uporabljali šumnike moramo dodati UTF-8, ki jih podpira.

HTML Elementi

Title oznaka opisuje naslov spletne strani, kjer znotraj oznake napišemo naslov (naslov se pojavi v zavihku spletne strani). Ko želimo izpisovati vsebine na spletni strani, uporabimo element body, ker se med oznakami <body> definira vsa vsebina, ki je prikazana na spletni strani. Za izpisovanje vsebin, največkrat uporabimo odstavek <p>, ki je definiran kot stavek, in naslov <h>. To so oznake, ki označujejo naslov dokumenta na spletni strani, in so definirane od h1 do h6, nižja je številka, manjši je naslov.

naslov (heading)

odstavek (paragraph)

notranja povezava

Za notranjo povezavo lahko izberemo katerikoli element, in se bo ob kliku vrnil na element, kateremu smo dodali povezavo. Takšno povezavo imenujemo Anchor.

slika (img)

Oznaka alt je glavni ali podnaslov na naši strani. Vsi naslovi od h1 do h3 spadajo v alt, kar je manjših, ni potrebno. Če želimo vstaviti sliko pod element <h4> ali manjši, lahko enostavno uporabimo alt našega glavnega naslova spletne strani, elementa <h1>.